FC Utrecht drukt door een klinkende overwinning FC Volendam verder het moeras in

12-11-2022 18:24 Laatste update: 18:38
31

FC Utrecht heeft zaterdagavond op overtuigende wijze gewonnen van FC Volendam. De ploeg van trainer Henk Fraser won met 0-4 in het vissersdorp. De doelpunten kwamen via Bas Dost, Taylor Booth, Sander van de Streek en Can Bozdogan.

Bij FC Utrecht was de Griekse aanvaller Anastasios Douvikas afwezig voor het duel tegen FC Volendam. Dost mocht daardoor vanaf de aftrap beginnen. Verder speelden dezelfde namen als in de laatste wedstrijd tegen FC Groningen. Bij de thuisploeg stond Lequincio Zeefuik in de basiself. Ook Bilal Ould-Chickh mocht in vanaf de aftrap beginnen tegen FC Utrecht. Henk Veerman zat bij FC Volendam op de bank, hij speelde vorig seizoen nog voor de Domstedelingen.

In de openingsfase van de wedstrijd werden er al wat speldenprikjes uitgedeeld, maar van echte kansen was nog geen sprake. Totdat in de veertiende minuut Daishawn Redan de voorzet gaf op Dost. De spits zag zijn inzet nog gekeerd worden, maar Booth was er als de kippen bij om de rebound in het vijandige doel te schieten. Het betekende de duizendste uitgoal voor de ploeg uit de Domstad.

Na de openingsgoal ging het duel op dezelfde voet verder. Echte grote kansen kwamen er niet, maar de kleine mogelijkheden gingen over een weer. In de tweede helft kregen de bezoekers wel nog een kans via Redan. De aanvaller draaide goed weg bij de verdediging en kreeg daardoor een vrije schietkans. Zijn inzet ging naast het doel. Uiteindelijk werd er toch nog gescoord door de bezoekers. Dost kopte na 75 minuten snoeihard de 0-2 binnen. Tien minuten later was het tijd voor Sander van de Streek. De middenvelder zette met zijn goal de stand op 0-3. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Can Bozdogan. Hij maakte met een bekeken afstandschot uiteindelijk de 0-4.

FC Utrecht staat door de overwinning op FC Volendam zevende in de Eredivisie. De ploeg van Fraser heeft evenveel punten als nummer zes Sparta Rotterdam. De Volendammers verliezen weer en blijven daardoor de hekkensluiter van de Eredivisie.