WK-droom Flekken aan gruzelementen: 'Niemand begrijpt het'

WK-droom Flekken aan gruzelementen: 'Niemand begrijpt het'

13-11-2022 10:32 Laatste update: 11:13
105

Dat bondscoach Louis van Gaal Mark Flekken niet meeneemt naar het WK is opvallend. Dat vindt Vincent Vermeij, die op het derde niveau uitkomt voor de reserves van Freiburg, de club van Flekken.

"Voor mij was hij dé kandidaat om eerste doelman te worden op het WK", zegt Vermeij, die vrienden werd met Flekken, bij de NOS. "Niet omdat ik hem goed ken, maar vooral vanwege zijn prestaties met Freiburg in de afgelopen anderhalf jaar. Ik heb er echt geen woorden voor. En hetzelfde appte Mark mij ook terug. Hier bij Freiburg is ook iedereen in shock. Niemand begrijpt het", gaat hij verder.

Wedden

Meer odds

Van Gaal riep Justin Bijlow, Remko Pasveer en Andries Noppert op ten koste van Flekken. "Onbegrijpbaar", stelt hij. "Remko Pasveer en Andries Noppert zijn echt niet beter dan Mark. We hebben het wel over de Bundesliga, één van de beste competities in Europa. Met alle respect hoor, maar onvergelijkbaar met de Eredivisie."

Statistisch gezien is er geen betere Nederlandse keeper dan Flekken. Dit seizoen hield hij al acht keer de nul in de Bundesliga en drie keer in de Europa League.