Ajax liet 'complete' Van de Ven lopen: 'Onbegrijpelijk dat dit niet gezien is'

Ajax liet 'complete' Van de Ven lopen: 'Onbegrijpelijk dat dit niet gezien is'

13-11-2022 11:12 Laatste update: 11:34
100

Keje Molenaar vindt dat de Ajax-scouts hebben gefaald door Micky van de Ven niet op te pikken bij FC Volendam vorig jaar. Volgens de voormalig centrumverdediger zou hij de perfecte verdediger voor Ajax zijn geweest. 

"Als scout van Ajax zijn er een paar elementen waar je bij verdedigers naar moet kijken. Dat zijn fysiek, wendbaarheid, snelheid en kopkracht. Al die elementen heeft Micky. Hij is ook goed in de opbouw", zegt Molenaar bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "En hij is echt supersnel", vervolgt hij. "Eén van de snelste verdedigers van de Bundesliga. Als ik Jorge Sánchez en Calvin Bassey dan zie lopen, dan denk ik: je hebt echt achter een paal gezeten, dat je dit niet gezien hebt." 

Wedden

Meer odds

Bij Wolfsburg is Van de Ven uitgegroeid tot een vaste basisspeler. "Hij was te koop voor drie, vier, vijf miljoen euro en speelt nu in Duitsland. Straks wordt hij voor vijftig of zestig miljoen euro doorverkocht", stelt Molenaar. "Het is voor mij onbegrijpelijk."

Molenaar denkt dat Ajax misschien twijfels had omdat hij uit de Keuken Kampioen Divisie kwam. "Dan hadden ze hem ook nog een halfjaar of een jaar bij Volendam kunnen laten", besluit hij.