Molenaar steunt Schreuder: 'Knoert van verdediger halen en voor Ziyech gaan'

Molenaar steunt Schreuder: 'Knoert van verdediger halen en voor Ziyech gaan'

13-11-2022 12:15
176

De vraag rijst hoelang de positie van Alfred Schreuder nog houdbaar is bij Ajax, maar Keje Molenaar vindt het te vroeg om de trainer te ontslaan. De voormalig speler van de Amsterdammers vindt dat Schreuder met enkele topaankopen de kans moet krijgen om het tij te keren.

Schreuder nam afgelopen zomer het stokje over van Erik ten Hag, maar zag vervolgens - tegen de afspraken in - dragende krachten als Lisandro Martínez en Antony verkocht worden. Met Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Sébastien Haller waren bovendien al meerdere basisspelers vertrokken. Met een nieuw team is de Barnevelder zoekende. Ajax draait bovenin mee, maar wist slechts vier van de laatste dertien duels te winnen.

Ondanks de huidige crisis neemt Molenaar het op voor Schreuder. "De trainer eruit gooien: daar is het veel en veel te vroeg voor", zegt het voormalig lid van de ledenraad van Ajax bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij heeft spelers aangereikt gekregen, waarbij ik vraagtekens plaats of het Ajax-niveau is. Ajax heeft gefaald in het aankoopbeleid", verwijst hij naar Jorge Sánchez en Calvin Bassey. Ondanks het forse prijskaartje van die laatste, schrijft Molenaar hem af. "Hij schiet voetballend gewoon ernstig tekort."

Overigens meldde het Algemeen Dagblad afgelopen zomer dat de zaakwaarnemer van Schreuder, Milos Malenovic, een groot aandeel had in de komst van de Nigeriaanse Engelsman, maar Molenaar steunt de trainer. "Je moet Alfred nu de kans geven om direct na de winter, met wellicht twee nieuwe spelers erbij, de zaak te herstellen", aldus de Volendammer.

Molenaar pleit onder meer voor een 'knoert van een centrale verdediger'. "En daarnaast zou ik voor Hakim Ziyech gaan, die zit daar bij Chelsea te verpieteren. Dan moet je maar wat dieper in de beurs tasten, maar dat zou ik echt een aanwinst vinden. Als je je niet plaatst voor de Champions League, kost het je meer."