Domme actie Bel Hassani doet RKC de das om: NEC wint ruim

13-11-2022 14:10
47

NEC heeft zondag een ruime zege geboekt op RKC Waalwijk, maar daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Na een domme rode kaart voor Iliass Bel Hassani draaiden de Nijmegenaren de rollen om: 6-1.

Voorafgaand aan het duel in De Goffert ging het vooral over de keepers. Etienne Vaessen ontbrak bij RKC, nadat hij zich had verslapen. Aan de andere kant stond Cillessen wel gewoon onder de lat. De NEC-aanhang stak de voor het WK gepasseerde doelman massaal een hart onder de riem.

Cillessen kon echter niet voorkomen dat de Waalwijkers snel de leiding namen. Cissoko maakte een lichte overtreding, waarna Dario van den Buijs de strafschop verzilverde. Het was een vroege tegenvaller voor NEC, dat hulp kreeg uit onverwachte hoek. Bel Hassani liet zich provoceren na een overtreding van Souffian El Karouani en deelde een kopstootje uit. Na het bekijken van de beelden was scheidsrechter Martin Pérez onverbiddelijk: rood.

Tegen het tiental van RKC ging NEC op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er na 38 minuten uit een penalty, omdat de VAR hands van Vurnon Anita constateerde. Landry Dimata trok de stand gelijk. De Nijmegenaren wisten voor rust niet meer op voorsprong te komen, maar in de tweede helft sloeg El Karouani al snel toe.

Waar verwacht werd dat NEC door zou drukken, kreeg RKC nog een goede kans op 2-2. Cillessen kreeg de kans om zich te onderscheiden na een van schot van Pelle Clement. Het zorgde voor gejuich op de tribunes. Na een fout van RKC-keeper Joel Pereira sloeg Magnus Mattsson toe en was het duel beslist. Pedro Marques (2) en Elayis Tavsan voerden de score zelfs nog flink op.