'Ik ga voor meer, maar ik kan een hele grote rol spelen voor Nederlands elftal'

'Ik ga voor meer, maar ik kan een hele grote rol spelen voor Nederlands elftal'

13-11-2022 18:02
43

Noa Lang heeft er alle vertrouwen in dat hij kan schitteren op het WK. De aanvaller van Club Brugge is een van de namen in de selectie van bondscoach Louis van Gaal

Het was ongetwijfeld spannend voor Lang, die de afgelopen periode bij Oranje werd gehaald, maar nog niet onomstreden is. "Ik wist het rond 10.00 uur. Als je niet was geselecteerd, dan werd je voor die tijd gebeld", zegt Lang tegen Eleven Sports. "Ik heb geen telefoon gekregen, maar wilde toch nog even wachten op de bevestiging, voor je een telefoontje kreeg met de melding dat ze vergeten te bellen waren."

Wedden

Meer odds

De oproep voor Nederland is dan ook een droom die uitkomt voor de dribbelkont van Club Brugge. "Het was een emotioneel moment, een jongensdroom", vervolgt Lang. "Ik heb de laatste tijd minder gespeeld. Dat is normaal. Of ik het daarmee eens ben of niet, is een ander verhaal. Maar ik kan ook in tien of vijftien minuten het verschil maken. Dat wordt mijn rol. Ik ga voor meer, maar ik kan een hele grote rol spelen voor het Nederlands elftal."

"Ik zal niet starten, denk ik. Maar ik zal er alles aan doen om zoveel mogelijk minuten te maken en het verschil te maken."