Bijlow klaar voor WK in Qatar: 'We hebben keihard getraind'

Bijlow klaar voor WK in Qatar: 'We hebben keihard getraind'

13-11-2022 19:59
61

Justin Bijlow hoorde afgelopen vrijdag via de mail dat hij deel uitmaakt van de definitieve selectie voor het WK in Qatar. De Feyenoord-doelman, die zondagavond met 5-1 won van Excelsior, werd tijdens interlandperiode in september nog thuis gelaten. 

Bijlow liet zondag tegen Excelsior zien in uitstekende vorm te verkeren. Vlak voor tijd bracht hij nog knap redding op een schot van Couhaib Driouech. "Lekker dat ik hem pak. Hij schoot hem goed in moet ik zeggen", aldus de doelman na afloop voor de camera’s van ESPN

Uiteraard ging het tijdens het interview ook over het komende WK, waar Bijlow ook actief op zal zijn. Zijn perspectief bij Oranje zag er in september nog heel anders uit, toen hij geen deel uitmaakte van de selectie. "Het was een grote teleurstelling dat ik er toen niet bij zat. Ik heb een geweldig team om mij heen waar ik mee train en ik heb mijn familie die me altijd steunt. We hebben keihard getraind en gelukkig zitten we er nu bij. Ik heb toen uitleg gehad van de keeperstrainer, we hebben over bepaalde punten gesproken die beter moesten."

Bijlow, die zich zondag met Feyenoord kroonde tot winterkampioen, kan zich nu gaan voorbereiden op het WK. Op 21 november zal blijken of Louis van Gaal in hem de eerste doelman van het Nederlands elftal ziet. Dan is het eerste groepsduel met Senegal.