Van der Vaart vermoedt sabotage bij Ajax-spelers: Ik ga het gewoon zeggen...

Van der Vaart vermoedt sabotage bij Ajax-spelers: "Ik ga het gewoon zeggen..."

14-11-2022 00:01 Laatste update: 00:01
123

Rafael van der Vaart vermoedt sabotage: hij zag Ajax een dramatische tweede helft spelen tegen FC Emmen en pikt Daley Blind eruit als absolute dissonant. Het lijkt wel bewust, zegt Van der Vaart.

Blind is onder Alfred Schreuder niet meer zeker van een basisplaats. Hij viel tegen Emmen in, maar bakte er weinig van. "Ik ga het gewoon zeggen: er staan een paar nare mannetjes op het veld. Ik denk dat sommige spelers de tweede helft gesaboteerd hebben. Daar leek het op", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Ik zag een blik in de ogen van Daley Blind.. Die is zó boos, die loopt geen seconde meer voor Schreuder. Alsof hij denkt: lekker dan, die is ook weg. Hij was op een soort oorlogsmissie."

"Ik denk niet dat spelers bewust slecht spelen. Als je naar Blind keek, dat leek wel werkweigering. Hij deed de meest vreemde dingen", zegt Ibrahim Afellay. Na afloop plaatste Lorenzo Lucca een Instagram-post met Francisco Conceição, waarin ze de indruk wekten geen moeite te hebben met de crisis. "Schreuder is het overwicht kwijt, als dit soort jongens zich gaat roeren. Kijk naar het interview van Bergwijn, die aangeeft dat ze niet wisten wat er moest gebeuren."

"Het was allemaal een beetje half. Het is ook geen incident, want Ajax werd tegen RKC Waalwijk ook weggespeeld in de eerste helft. Tegen Vitesse gaven ze verschrikkelijk veel kansen weg. Het lijkt erop alsof de spelers niet meer voor de trainer door het vuur willen", zegt Afellay.

"Met alle respect, je speelt tegen Emmen, je weet toch wat je dan moet doen?", vraagt Van der Vaart zich af. "Ze zoeken excuses voor hun slechte presteren. Van mij hoeft Schreuder er niet uit. Ik heb het gevoel dat de spelers aan het saboteren waren. Dan ga je voetballen, terwijl heel Nederland het ziet en fans mee zijn gereisd. Ik heb met veel fans gesproken. Die vinden dat Schreuder eruit moet, ik vind dat het aan de spelers ligt. Ik denk niet dat het te lijmen valt en dat vind ik jammer. Ze willen niet meer voor hem werken. Met Koeman had ik ook geen goede relatie, dat lag vooral aan mezelf. Op het veld gaf ik wel alles."