'Van Gaal geeft me veel vertrouwen, we gaan zien of ik de nummer één word'

'Van Gaal geeft me veel vertrouwen, we gaan zien of ik de nummer één word'

14-11-2022 09:38 Laatste update: 10:33
12

Vincent Janssen gaat nog niet blind uit van een basisplaats tijdens Nederland-Senegal. Kort na de bekendmaking van de WK-selectie liet bondscoach Louis van Gaal weten dat de spits van Royal Antwerp FC Memphis Depay gaat vervangen.

Memphis is nog niet wedstrijdfit en kan hooguit invallen tegen Senegal. Het levert Janssen hoogstwaarschijnlijk een basisplaats op tijdens zijn eerste WK. Zelf houdt hij nog een slag om de arm. "We gaan zien of ik de Nederlandse nummer één word", laat Janssen optekenen door Het Nieuwsblad.

"Ik probeer te laten zien dat ik er klaar voor ben", vervolgt de 28-jarige spits. "Ik krijg veel vertrouwen van Louis van Gaal. We hebben een mooi doel in Qatar, het is de bedoeling om ver te geraken."

Janssen leidde zijn ploeg zondag met een goal en assist naar een gelijkspel tegen Club Brugge (2-2). Antwerp-trainer Mark van Bommel prijst zich gelukkig met de spits. "Vincent heeft voor ons gekozen om op niveau te geraken. Dat is gelukt. Dat is goed voor hem, goed voor Nederland en goed voor mij."