Van der Vaart: 'Cillessen kan het niet zeggen, hij is heel oncollegiaal'

Van der Vaart: 'Cillessen kan het niet zeggen, hij is heel oncollegiaal'

14-11-2022 10:08 Laatste update: 10:43
101

Rafael van der Vaart denkt niet dat hij en Wesley Sneijder een rol in het besluit van Louis van Gaal hebben gespeeld om Jasper Cillessen niet op te nemen in de definitieve WK-selectie. De 109-voudig Oranje-international begrijpt de keuze van de bondscoach.

Van der Vaart noemde Cillessen onlangs een 'naar mannetje', terwijl Sneijder een boekje open deed over hoe de NEC-doelman op het WK 2014 in de groep lag. Cillessen stond zondagmiddag na NEC-RKC Waalwijk (6-1) de media te woord en stelde dat de technische staf van Oranje geen argumenten heeft gegeven voor zijn afwezigheid. "Als je dit interview ziet, wat voor gevoel heb jij daar dan bij?", vraagt Van der Vaart bij Studio Voetbal aan presentator Sjoerd van Ramshorst.

"Er zijn geen argumenten, ze hebben dingen gezegd, maar wat wil ik niet zeggen. Cillessen kan het niet zeggen, want hij is heel oncollegiaal. Dat kan je niet over jezelf zeggen", vervolgt de voormalig spelmaker, die benadrukt dat de kritiek van hem en Sneijder Van Gaal niet beïnvloed heeft. "Er is toch niemand die, omdat ik 'naar mannetje' heb gezegd en Wesley wat heeft gezegd, denkt dat Louis van Gaal denkt: ik neem Cillessen niet mee?"

Van der Vaart vindt de aandacht voor Cillessen overdreven. "Hij was bij Ajax eerste keeper en ging naar Barcelona. Was hij daar eerste keeper? Was hij daarna bij Valencia eerste keeper? Hij is nooit onomstreden geweest. Het gaat uiteindelijk om presteren. We hebben het toch niet over Van der Sar die niet wordt geselecteerd?"