Van Dijk onthult Oranje-actie op WK: 'Concrete bijdrage uit de kleedkamer'

Van Dijk onthult Oranje-actie op WK: 'Concrete bijdrage uit de kleedkamer'

14-11-2022 16:05 Laatste update: 16:10
69

De KNVB gaat de shirts die de spelers van het Nederlands elftal op het WK dragen, veilen. De opbrengst van de veiling gaat naar arbeidsmigranten in Qatar.

Virgil van Dijk licht als aanvoerder de actie van Oranje en de KNVB toe. "Het tot stand komen van het toernooi heeft een zeer grote impact gehad op arbeidsmigranten in Qatar. Dat is niemand ontgaan", zegt hij op de officiële site van de voetbalbond. "Zij hebben onder heel zware omstandigheden gewerkt aan stadions, de infrastructuur en hotelaccommodatie. Dat zullen we ons bij elkaar activiteit steeds weer realiseren. Dat die omstandigheden écht beter moeten, is iedereen wel duidelijk."

De Oranje-selectie ontmoet aanstaande donderdag een groep arbeidsmigranten. Van Dijk hoopt dat de actie iets teweeg kan brengen. "Wij hopen dat onze aanwezigheid verder kan bijdragen aan de veranderingen die momenteel gaande zijn. Vanuit de 'bestuurskamers' is al veel gedaan om de situatie van de arbeidsmigranten te verbeteren. Maar wij willen daar vanuit de kleedkamer ook een concrete bijdrage aan leveren. Allereerst door hier op dit wereldpodium aandacht te vragen voor hun situatie. Maar ook door de veilingopbrengst van onze wedstrijdshirts te gebruiken om de in gang gezette verbeteringen mede te financieren."

Mensen kunnen vanaf het eerste fluitsignaal van een WK-duel van Nederland bieden. De veiling loopt tot de aftrap van de volgende wedstrijd van Oranje.