Ook Sneijder geeft het op met Ihattaren: 'Hij was twee dagen serieus bezig'

Ook Sneijder geeft het op met Ihattaren: 'Hij was twee dagen serieus bezig'

14-11-2022 21:10
229

Mohamed Ihattaren hoeft nu ook niet meer te rekenen op de hulp van Wesley Sneijder. De recordinternational van Oranje ziet dat Ihattaren 'de knop niet kan omzetten', waardoor hij zijn handen van de creatieve linkspoot af trekt.

Sneijder wilde graag aan de slag met Ihattaren, die opnieuw thuiszit nu zijn verhuurperiode bij Ajax mislukt is. Ihattaren beloofde in een interview nog dat hij 'niemand meer teleurstelt die met hem in zee gaat'. Toch ziet Sneijder dat het niet de goede kant op gaat met de middenvelder. "Ja, de opstartproblemen zijn groter geworden, denk ik", begint Sneijder bij Veronica Offside. "Het gaat niet echt best nee, dus het wordt een moeilijk verhaal. Ik had niet verwacht dat dit al zo snel zou gaan, het is moeilijk."

"Die passie en vreugde heeft hij wel, zo staat hij er wel in. Maar het is allemaal even moeilijk, Mo kan de knop nog niet omzetten. Althans, dat heb ik geconcludeerd. Het is voor mij dan ook moeilijk om daar mee aan de slag te gaan." Sneijder krijgt echter geen 'gevoel van nederlaag' van de situatie. "Nee, zeker niet. Voor hemzelf is het heel vervelend, voor mij niet. Zo stond ik er vanaf het begin in: hij doet het niet voor mij, maar echt voor zichzelf. Maar als hij niet wil of het niet kan..."

"Misschien is het ook wel goed dat ik me even terug heb getrokken. Dan wordt hij misschien zelf wakker en gaat hij ermee aan de slag. Voor mij is het klaar. Hij is er twee dagen serieus mee bezig geweest en toen werd het weer minder. Hij maakt de keuzes zelf en heeft er zelf voor gezorgd dat ik niet meer met hem werk. Ik ben helemaal niet boos geweest, heb hem netjes een bericht gestuurd. Ik hoop dat hij het nog op gaat pakken, maar ik ga hem daarbij niet meer steunen."