'Is niet zo dat ik Van Gaal niet mag, maar ben blij dat Koeman naar Oranje komt'

'Is niet zo dat ik Van Gaal niet mag, maar ben blij dat Koeman naar Oranje komt'

14-11-2022 21:38
78

Georginio Wijnaldum heeft zijn licht laten schijnen over zijn band met bondscoach Louis van Gaal. De middenvelder is blij dat Ronald Koeman na het WK de coach van Oranje wordt, terwijl Wijnaldum ook meer krediet had verwacht van Van Gaal. Wijnaldum heeft echter ook mooie momenten met Van Gaal gekend.

Toen hij nog fit was, werd Wijnaldum gepasseerd door Van Gaal bij Oranje: de bondscoach koos voor andere spelers in zijn selectie. Op het WK is de reserve-aanvoerder er ook niet bij, maar dat komt door een blessure. Wijnaldum zal daardoor niet meer met Van Gaal gaan werken bij Oranje. "Ik wel blij dat Koeman komt, ja", zegt de speler van AS Roma in gesprek met ESPN.

"Met Koeman heb ik een hele goede band", gaat Wijnaldum verder. "Het is niet zo dat ik Van Gaal niet mag, of zo. Ik ben open en eerlijk: als je het niet goed doet, dan moet je ook gewoon plaatsmaken voor de volgenden. Het klopt dat ik het wel goed deed bij Oranje. Maar er waren ook wedstrijden dat het minder ging."

Wijnaldum lijkt het niet terecht te vinden dat hij helemaal gepasseerd werd. "Natuurlijk had ik wel wat meer krediet verwacht van de bondscoach, alleen zag hij het anders. Het is niet dat ik daardoor blij ben dat Koeman komt. Ik heb ook goede momenten met Van Gaal meegemaakt."