De Jong over WK-kansen Oranje: 'Weet niet of er veel landen zijn die beter zijn'

De Jong over WK-kansen Oranje: 'Weet niet of er veel landen zijn die beter zijn'

14-11-2022 23:12 Laatste update: 15-11-2022 00:07
78

Frenkie de Jong meldde zich maandag samen met de rest van Oranje in Zeist. De middenvelder, die een goede periode achter de rug heeft bij FC Barcelona, gelooft net als zijn bondscoach in een voor Nederland geweldig WK.

Afgelopen vrijdag liet Louis van Gaal op de persconferentie weten vertrouwen te hebben in de eindzege. "We maken een grote kans om wereldkampioen te worden. Er zijn weinig trainers die zich zo durven uitspreken, maar ik zeg dit."

De Jong, die zich onder Van Gaal heeft ontpopt tot een onmisbare schakel op het middenveld, kan zich wel vinden in de woorden van zijn oefenmeester. "Hij zegt dat al een tijd tegen ons, dus het verbaast me niet dat hij zich daar zo over uitspreekt. Wij hebben een heel goed team met veel kwaliteit. Als je een beetje in het toernooi kan groeien en het valt een beetje goed, dan maken wij een goede kans", aldus De Jong in gesprek met Ziggo Sport

Volgens De Jong behoort Nederland tot de toplanden op het WK. "Ik denk dat er heel veel landen zijn die kwaliteit hebben, maar ik weet niet of er veel landen zijn die beter zijn dan wij." Dinsdag reist de middenvelder samen met de andere 25 spelers én staf af naar Qatar. Volgende week maandag staat het eerste groepsduel met Senegal op het programma.