Slot verlegt transferprioriteit Feyenoord, maar vreest: 'Richting 10 miljoen'

Slot verlegt transferprioriteit Feyenoord, maar vreest: 'Richting 10 miljoen'

15-11-2022 06:57
106

Niet een nummer zes, maar een nieuwe aanvaller prijkt nu bovenaan het verlanglijstje van Arne Slot bij Feyenoord. De Rotterdammers kroonden zich ten koste van Ajax en PSV tot winterkampioen, maar de trainer denkt dat zijn team nog wel een impuls zou kunnen gebruiken.

Slot zette zijn zinnen aanvankelijk op een opvolger voor Fredrik Aursnes. Zo is Ramiz Zerrouki van FC Twente al enige tijd in beeld in De Kuip. "Maar als je de eerste maanden van het seizoen goed analyseert, kom je misschien wel tot de conclusie dat er nog meer behoefte is aan versterkingen in een andere linie", stelt de oefenmeester in het Algemeen Dagblad.

Daarmee doelt Slot op de aanval. "Tegen Cambuur wonnen we de wedstrijd door een doelpunt van linksback Hartman. Tegen Excelsior maakten we wel vijf goals, maar vier doelpunten van de middenvelders Kökçü en Szymański. Het is absoluut geen verwijt en ik heb het misschien al te vaak over spelers als Berghuis en Sinisterra gehad, maar jongens die uit het niets doelpunten kunnen maken hebben we nog niet."

Als hij echt moet kiezen, geeft Slot nu zelfs de voorkeur aan dat laatste type speler. Tegelijkertijd vraagt hij zich af of dat haalbaar is. "Dan ga je misschien al richting de tien miljoen, vrees ik. Als ik even niet puur als trainer van Feyenoord praat, zeg ik: als je vier buitenspelers zelf onder contract hebt en twee spitsen liggen eveneens langdurig vast, ga je dan in die linie toch nog iemand huren of kopen? Als dat al mogelijk is en je doet dat wél, dan is dat om echt mee te doen om de titel. Want het zou ten koste kunnen gaan van spelers die er al zijn."