Ajax en PSV komen samen bij Oranje: 'We gaan binnenkort samen naar de kerk'

Ajax en PSV komen samen bij Oranje: 'We gaan binnenkort samen naar de kerk'

15-11-2022 10:48
143

Jurriën Timber neemt de Bijbel mee naar Qatar, waar hij met het Nederlands elftal het WK speelt. De Ajax-verdediger put kracht uit het geloof en praat er veel over met Cody Gakpo.

Timber en Gakpo zijn gedurende het Eredivisie-seizoen elkaars rivalen, al trekken ze buiten de voetbal met elkaar op. "Rond de wedstrijden van het Nederlands elftal praat ik met Cody vaak over God. Hij is ook heel gelovig. De laatste tijd stuurt hij me Bijbelse teksten en we zijn van plan binnenkort samen naar de kerk te gaan", zegt Timber tegen De Telegraaf. "We zijn goed met elkaar en het geloof triggert ons om elkaar nog beter te leren kennen."

Wedden

Meer odds

"Als we wereldkampioen worden, dan geloof ik dat God daar een grote rol in speelt. Honderd procent", vervolgt de Ajacied, die het Nederlands elftal een kans toedicht. "De kans is er. We gaan het zien. Ik ga met één doel naar Qatar en dat is niet om vakantie te vieren, maar om wereldkampioen te worden."

Oranje vliegt dinsdag naar Qatar en treedt daar maandag 21 november voor het eerst aan. Senegal is die dag de tegenstander van Nederland.