Bijlow: 'Wist toen dat ik keihard moest werken om nu wel geselecteerd te worden'

Bijlow: 'Wist toen dat ik keihard moest werken om nu wel geselecteerd te worden'

15-11-2022 16:28 Laatste update: 16:31
71

Justin Bijlow is dolgelukkig dat hij bij de definitieve WK-selectie van Oranje zit. De Feyenoord-sluitpost maakte in september geen onderdeel uit van de selectie van bondscoach Louis van Gaal, maar werd afgelopen week toch opgeroepen voor het wereldkampioenschap in Qatar.

"Het was een teleurstelling dat ik in september niet bij de selectie zat", steekt Bijlow van wal in een openhartig gesprek met Voetbal International. "Toen wist ik wel dat ik keihard zou moeten werken en er alles aan moest doen om nu wel te worden geselecteerd. Ik moest een tandje bijzetten. Niet altijd makkelijk, maar het is wel het enige dat je kunt doen. Ik heb me veel gericht op mijn verbeterpunten, de punten waarvan de keeperstrainer van het Nederlands elftal heeft gezegd dat het beter kan."

De 24-jarige sluitpost is zijn teamgenoten van Feyenoord enorm dankbaar voor deze mooie mijlpaal in zijn carrière. "De fysieke trainers, de medische staf, de keeperstrainer, ik heb daar echt een geweldig team om me heen. En mijn familie ben ik dankbaar, die steunen me altijd, net als mijn vrienden. Drie vrienden zijn ook topsporter. Zij doen aan vechtsport, met hen heb ik ook getraind de afgelopen tijd. Het was ook een goede manier om de gedachten te verzetten. Ik ben blij dat zij mij ook hebben kunnen helpen om hier te staan."

Bijlow kan zich na de belangrijke duels met Feyenoord nu volledig focussen op het WK in Qatar. "Wat ik hoop van het WK? Dat we op 20 december met een mooie prijs naar huis gaan. En dat we ervan gaan genieten. Het WK is toch het hoogst haalbare", besluit de Feyenoorder.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie