'Modrić volg ik al sinds zijn vijftiende, Chelsea wilde hem en was al rond'

'Modrić volg ik al sinds zijn vijftiende, Chelsea wilde hem en was al rond'

15 november - 18:15 Laatste update: 18:26
35

Het had niet veel gescheeld of Luka Modrić had niet voor Real Madrid of Tottenham Hotspur, maar voor Chelsea FC gespeeld. Dat laat meesterscout Piet de Visser weten in een video-item van VoetbalNieuws.

De Visser is lyrisch over de Kroaat, die zich op 37-jarige leeftijd mag opmaken voor het WK in Qatar. "De hele wereld weet dat Modrić een topmiddenvelder is. Ik volg hem al vanaf zijn vijftiende jaar." Modrić speelde toen nog in de jeugd van de Kroatische topclub Dinamo Zagreb. "Ik heb zo mijn best gedaan voor Chelsea om hem jong te krijgen, maar dat is me nooit gelukt. Later ging hij naar Tottenham Hotspur en toen waren we te laat met Chelsea."

Ook in de tijd dat Modrić al furore maakte in de Premier League, hoopte De Visser dat de spelverdeler naar Stamford Bridge zou komen. "Toen wilden we hem ophalen bij Tottenham en persoonlijk waren we rond. De voorzitter stak er een stokje voor en zei: hij kan gaan waar hij wil, maar hij gaat nóóit naar de concurrent. Toen werd Modric voor minder geld aan Real Madrid verkocht."

Volgens De Visser heeft de voormalig Ballon d'Or-winnaar alles. "Het is een geweldige voetballer, een alleskunner. Hij is klein, maar hij ziet het spel en heeft ook vier longen. Hij verdedigt, valt aan en geeft passes. Modrić heeft alles. Niet normaal wat hij op deze leeftijd nog presteert."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie