Ziekenboeg Frankrijk loopt vol: Bundesliga-topscorer haakt af met knieblessure

Ziekenboeg Frankrijk loopt vol: Bundesliga-topscorer haakt af met knieblessure

15-11-2022 23:51 Laatste update: 16-11-2022 23:05
26

Didier Deschamps kan het komende WK in Qatar geen beroep doen op Christopher Nkunku. De Franse aanvaller van RB Leipzig liep dinsdagavond tijdens de laatste training op Franse bodem een knieblessure op.

De 25-jarige Nkunku verdraaide zijn knie in een duel met ploeggenoot Eduardo Camavinga. De Franse aanvaller strompelde na deze actie van het veld af en werd vervolgens onderzocht door de artsen. Het kwetsuur blijkt dusdanig erg te zijn dat Nkunku een streep door het WK moet zetten. De spits van RB Leipzig was dit seizoen aardig op dreef. Hij maakte in 22 wedstrijden maar liefst vijftien doelpunten en gaf daarnaast ook vier assists, een uitstekend moyenne.

De ziekenboeg loopt met het noodgedwongen vertrek van de Nkunku aardig vol. Sterkhouders Paul Pogba en N’Golo Kanté werden eerder wegens blessureleed niet opgeroepen door bondscoach Didier Deschamps. Eerstgenoemde heeft een knieblessure, terwijl de Chelsea-middenvelder problemen met zijn hamstring ervaart. 

Karim Benzema kampt met vermoeide spieren, maar is wel opgenomen in de selectie van Deschamps. De kersverse winnaar van de Ballon d'Or zal hoogstwaarschijnlijk het eerste groepsduel met Australië aan zich voorbij moeten laten gaan.