De Gelderlander linkt Van Ginkel, 'buitenkansje' Hoedt en Ajax-talent aan Vitesse

De Gelderlander linkt Van Ginkel, 'buitenkansje' Hoedt en Ajax-talent aan Vitesse

16-11-2022 08:45 Laatste update: 09:10
65

Vitesse heeft tot 31 januari de tijd om herstelwerkzaamheden te verrichten. De club gaat de transfermarkt op en heeft volgens de Gelderlander meerdere namen in het vizier. Marco van Ginkel is een van de spelers die aan de Arnhemse club wordt gelinkt. 

Vitesse presteert met een dertiende plaats in de Eredivisie slecht en heeft een hoop te doen voor het de tweede seizoenshelft fatsoenlijk kan hervatten. Of er überhaupt íets kan in januari, hangt deels af van of de KNVB de overname van de Amerikaan Coley Parry goedkeurt. Op de achtergrond heeft Vitesse wel al lijntjes uitgegooid.

De Gelderlander laat de naam van Marco van Ginkel vallen. De middenvelder komt bij PSV niet meer aan de bak toe en lijkt weg te mogen uit Eindhoven. Ook Jong Ajax-talent Sontje Hansen wordt aan Vitesse gelinkt. Zij zijn aangesloten bij het makelaarskantoor Wasserman, dat de belangen van hoofdtrainer Phillip Cocu en assistenten Chris van der Weerden en Theo Janssen behartigt. Ook de naam van Wesley Hoedt schijnt in Arnhem te vallen. De Gelderlander noemt hem een 'buitenkansje'. 'Al zal zijn overstap wel wat kosten.'

De kans bestaat dat Maximilian Wittek Vitesse zal verlaten. Volgens de krant hoopt hij Thomas Letsch achterna te gaan richting VfL Bochum.