Nieuwe twist in Den Haag: Kuyt stelt ADO-directeur ultimatum voor duel met Roda

Nieuwe twist in Den Haag: Kuyt stelt ADO-directeur ultimatum voor duel met Roda

16-11-2022 16:34
58

Het is bijzonder onrustig bij ADO Den Haag. Dirk Kuyt stelde algemeen directeur Edwin Reijntjes zelfs een ultimatum in aanloop naar het Keuken Kampioen Divisie-duel met Roda JC van woensdag. Dat meldt De Telegraaf.

Reijntjes was van plan om Thomas Verheydt en Ricardo Kishna te schorsen, nadat zij uit de school waren geklapt en aangaven niet te kunnen leven met het huidige beleid in de Hofstad. De directeur moest de voorgenomen straf echter terugdraaien, want anders zou Kuyt niet meer plaatsnemen op de bank. Bovendien schaarde ook de rest van de spelersgroep zich achter de aanvallers, aldus De Telegraaf.

De krant weet ook dat Reijntjes van plan was om Kuyt te ontslaan, hoewel hij anders beweerde. De bestuurder gaf onlangs aan dat hij het niet ziet zitten in het Feyenoord-icoon, maar die weigerde de handdoek te gooien. Reijntjes vertelde Kuyt dat hij nog twee duels de tijd zou krijgen. Vervolgens speelde ADO vrijdag met 1-1 gelijk tegen Telstar, en woensdagavond wacht de tweede wedstrijd tegen Roda. Afhankelijk van het resultaat tegen de Limburgers, dreigt Kuyt zijn biezen te moeten pakken. De naam van Danny Buijs zou al rondzingen.

De spelers dringen ondertussen aan op de terugkeer van Giovanni Franken als assistent-trainer van Kuyt. Hoewel laatstgenoemde daar inmiddels voor open staat, houdt Reijntjes dat tegen. De directeur jaagt ondertussen steeds meer mensen tegen zich in het harnas. Niet alleen Kishna en Verheydt zijn klaar met hem. Eerder op woensdag kwamen de supporters van ADO met een statement, waarin zij het vertrek van Reijntjes eisen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie