Kuyt spreekt van 'ontzettend veel onwaarheden': 'Het heeft veel met mij gedaan'

Kuyt spreekt van 'ontzettend veel onwaarheden': 'Het heeft veel met mij gedaan'

16-11-2022 21:11
41

Dirk Kuyt heeft een roerige week achter de rug bij ADO Den Haag. De eindverantwoordelijke verklaart waarom hij woensdagavond tegen Roda JC 'gewoon' een beroep doet op Thomas Verheydt en Ricardo Kishna.

Eerder deze week vertrok Daryl Janmaat als technisch manager bij de Residentieclub. "Het was inderdaad een heel onrustige week", zegt Kuyt bij ESPN. De trainer doelt ook op de commotie rondom Verheydt en Kishna, die een transferverzoek hebben ingediend. Kuyt zou hebben voorkomen dat het duo geschorst werd door ADO. "Er zijn waarheden geschreven, maar ook ontzettend veel onwaarheden. Ik heb op dit moment geen enkele behoefte om daar iets over te zeggen."

"Dat er dingen gezegd zijn en geschreven zijn en dat er gevoelens gedeeld zijn, betekent dat we daarna aan de slag moeten", vervolgt de keuzeheer, die toelicht waarom Verheydt en Kishna bij de wedstrijdselectie zitten en starten. "Thomas is mijn aanvoerder en ik heb al vaak genoeg gezegd hoe belangrijk Ricardo Kishna is."

Kuyt stelt dat zijn beginperiode bij ADO behoorlijk roerig is geweest. "Ik denk dat menig beginnend trainer misschien gillend was weggerend, maar ik heb al vaker gezegd: ik ben geen wegloper. Als ik ergens mijn tanden in zet, dan bijt ik me daarin vast. Het heeft veel met mij gedaan, maar het enthousiasmeert mij ook weer. Het maakt me alleen maar sterker om hier te slagen met zijn allen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie