Druk op Kuyt neemt extreme vormen aan: ADO verliest voor achtste keer

Druk op Kuyt neemt extreme vormen aan: ADO verliest voor achtste keer

16-11-2022 21:53 Laatste update: 21:55
109

ADO Den Haag heeft woensdagavond in eigen huis verloren van Roda JC. Het Keuken Kampioen Divisie-duel leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar de Limburgers trokken in de slotfase de wedstrijd naar zich toe: 0-1.

Kuyt liet Thomas Verheydt en Ricardo Kishna aan de wedstrijd starten, hoewel het tweetal een transferverzoek heeft ingediend. De openingsfase was voor de Residentieclub, dat via Verheydt en Amar Catic gevaarlijk werd. Roda stelde daar in de eerste helft twee grote kansen tegenover, al stond het bij het rustsignaal nog altijd 0-0.

Op het uur wilde Kishna een penalty, maar de arbiter van dienst wuifde het appèl weg. Nadat Roda de lat had geraakt, ging het Haags kwartiertje in. In dat Haags kwartiertje was het niet ADO, maar Roda dat aan het langste eind trok. Dylan Vente duwt met de enige treffer van de wedstrijd ADO en Kuyt nog verder in het moeras.

Voor aanvang van het duel zei Kuyt nog vastberaden te zijn om door te gaan bij ADO. "Ik denk dat menig beginnend trainer misschien gillend was weggerend, maar ik heb al vaker gezegd: ik ben geen wegloper. Als ik ergens mijn tanden in zet, dan bijt ik me daarin vast", vertelde hij aan ESPN.

Door de achtste nederlaag van het seizoen zakt ADO weg naar de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie