Dumfries kijkt vooruit naar kwartfinale: 'Die twee nemen Oranje heel serieus'

Dumfries kijkt vooruit naar kwartfinale: 'Die twee nemen Oranje heel serieus'

16-11-2022 23:10
18

Denzel Dumfries heeft bij Internazionale al een voorschot genomen op een mogelijke kwartfinale van het WK. Daarin kan het Nederlands elftal Argentinië treffen, wat betekent dat Dumfries tegenover ploeggenoten Lautaro Martínez en Joaquín Correa staat.

Wanneer zowel Oranje als Argentinië eerste in de groep wordt en de achtste finale overleeft, staan beide landen in de kwartfinale tegenover elkaar. "Die twee jongens nemen Nederland heel serieus kan ik je vertellen", stelt Dumfries lachend in gesprek met het Algemeen Dagblad, doelend op Martínez en Correa. "We hebben een goed team. En onderling praat je dan over het toernooi en hoe het zou kunnen lopen. En dan heb je het ook weleens een keer over de kwartfinale, natuurlijk."

"Dat is je niet rijk rekenen, zeker niet, maar gewoon praten over hoe het zou kunnen gaan. Zo werkt dat met teamgenoten", verduidelijkt Dumfries, die afgelopen zondag nog met Inter tegen Atalanta Bergamo (2-3) speelde. "En over ruim een maand kun je dus met de wereldbeker in je handen staan. Dan is het toernooi alweer voorbij. Natuurlijk is dat heel gek."

De vleugelverdediger trapt op de rem. "Nou, niet dat we met de wereldbeker in onze handen staan hoor, dat zeker niet, maar wel dat het zo snel gaat in toch wel een vreemd seizoen. Onze bondscoach is naar buiten toe volgens mij heel erg duidelijk geweest over onze kansen. Wij maken een kans en dat willen we hier laten zien."