'Ajax-man' Heitinga genoemd als opvolger Schreuder: 'Als de pleuris uitbreekt...'

'Ajax-man' Heitinga genoemd als opvolger Schreuder: 'Als de pleuris uitbreekt...'

16-11-2022 23:50
99

John Heitinga wordt door Kees Luijckx en Cristian Willaert naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Alfred Schreuder. Ajax maakt woensdagavond bekend dat het contract van Heitinga is verlengd tot de zomer van 2025.

Bij het ESPN-programma Voetbalpraat wordt er gespeculeerd over de houdbaarheid van Schreuder. "Als de pleuris uitbreekt binnen nu en een jaar of eerder, dan zou ik het niet gek vinden als Ajax Heitinga naar voren schuift", oppert Willaert. Luijckx, voormalig verdediger bij onder meer NAC Breda en Roda JC, kan zich vinden in de woorden van zijn collega. "Ajax kan denken: we zetten Heitinga voor de groep, dan hebben we de boel weer even rustig, want het is een Ajax-man."

Willaert weet dat de Amsterdammers dit in het verleden al een keer eerder hebben gedaan. In 2010 ving Ajax het ontslag van Martin Jol op met de aanstelling van Frank de Boer. "Hij is er neergezet, omdat iedereen wist: als Frank de Boer voor de groep staat, dan gaat het stadion een maand lang niet joelen, dus dan kopen we een maand lang tijd."