Strijdbare Kuyt over opstappen Janmaat en 'onveilige situatie' bij ploeterend ADO

Strijdbare Kuyt over opstappen Janmaat en 'onveilige situatie' bij ploeterend ADO

17-11-2022 07:13
40

De 0-1 nederlaag tegen Roda JC is ingeslagen als een bom bij Dirk Kuyt. Ondanks de de gigantische druk denkt de ADO Den Haag-trainer, die afgelopen week technisch manager Daryl Janmaat zag vertrekken, niet aan opstappen. Wel moet er volgens hem intern echt een verandering plaatsvinden. 

Na afloop van het duel, waarin Roda-spits Dylan Vente het enige doelpunt maakte, verscheen Kuyt voor de camera’s van ESPN. "Ik heb echt wel gezien dat de jongens de strijd zijn aangegaan. We hebben allebei kansen gehad, dan hoop je dat het kwartje de goede kant opvalt, dat gebeurde helaas niet. Zo’n uitslag is uiteraard heel teleurstellend en ook pijnlijk. Heel pijnlijk hoe het allemaal gegaan is deze week, maar we moeten door en ik zal er alles aan doen om de jongens te helpen", aldus Kuyt. 

De oud-speler van onder meer Feyenoord en Liverpool kreeg ook de vraag of hij ondanks de slechte resultaten nog door wil bij de huidige nummer zeventien van de Keuken Kampioen Divisie. "Ja, waarom niet? Ik ben een strijdbaar iemand. Uiteindelijk gaat het erom: wat is het beste voor de club en de spelers? Het gaat om ADO. Ik zal altijd proberen de jongens alles te geven dat ik in me heb."

De trainer hoopt wel dat er snel verandering komt in de manier waarop er intern met elkaar gewerkt wordt. "Ik denk dat het voor deze club belangrijk is dat we zorgen dat er in de toekomst een veilige omgeving komt om te werken. Ik houd van kritiek, dat heb je nodig om beter te worden. Maar als intieme gesprekken en details keer op keer naar buiten komen, voelt dat onveilig. Voor een trainer, voor een speler, voor een directie. Daar heeft deze club belangrijke stappen te maken."

Janmaat
ADO verkeert momenteel in zwaar weer. Aanvaller Thomas Verheydt heeft inmiddels een transferverzoek ingediend, omdat hij niet vindt dat het de goede kant opgaat met de club. Even daarvoor legde Daryl Janmaat al zijn taken als technisch manager neer. Dat nieuws kwam hard aan bij Kuyt. "Dat voelt als een enorme nederlaag, als zo iemand ervoor kiest om na een korte periode alweer te stoppen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie