Zorgen om WK-selectie Argentinië: wijzigingen in de maak

Zorgen om WK-selectie Argentinië: wijzigingen in de maak

17-11-2022 08:42 Laatste update: 08:58
5

Lionel Scaloni heeft woensdagavond na afloop van de zege op de Verenigde Arabische Emiraten (5-0) zijn zorgen uitgesproken over de Argentijnse selectie. Volgens de bondscoach is er nog een kans dat hij wijzigingen zal moeten aanbrengen.

"We hebben wat zorgen", aldus Scaloni in gesprek met Sport. "We hebben nog een paar dagen om onze spelerslijst te bepalen. We kunnen veranderingen aanbrengen, hopelijk is dat niet nodig, maar de kans bestaat." Scaloni doelt hiermee op de fysieke gesteldheid van een aantal spelers. "Er waren vandaag meerdere spelers die niet bij de wedstrijdselectie zaten omdat ze niet fit genoeg waren, of omdat het een risico was om ze in te zetten."

De spelers die niet bij de wedstrijdselectie zaten waren: Christian Romero, Alejandro Gómez, Nicolás González en AS Roma-aanvaller Paulo Dybala. Sevilla-linksback Marcos Acuña staat aan de kant vanwege een liesblessure. Hij kwam woensdag een halfuur in actie, om zo te testen wat voor weerstand hij momenteel aankan. Volgens diverse Argentijnse media zouden de uitspraken van Scaloni voornamelijk betrekking hebben op González en Acuña. Mocht de bondscoach daadwerkelijk wijzigingen willen doorvoeren in de selectie, dan heeft hij tot 24 uur voor de eerste WK-wedstrijd. Die is aanstaande dinsdag om 11.00 uur, tegen Saudi-Arabië.