Gerucht over omkoping spelers Ecuador maakt de tongen los op social media

Gerucht over omkoping spelers Ecuador maakt de tongen los op social media

17 november - 19:55 Laatste update: 21:01
261

Qatar heeft acht spelers van Ecuador omgekocht, zo meldt Amjad Taha, een onderzoeksjournalist uit Bahrein. Het was de bedoeling dat Ecuador de openingswedstrijd met 1-0 zou verliezen door een doelpunt na rust. Acht spelers zouden dan gezamenlijk 7,1 miljoen euro krijgen. Of het ook echt zo is, is nog maar de vraag.

Taha werkt voor het British Middle East Center for Studies and Research en zegt dat zijn nieuws door vijf insiders uit Qatar en Ecuador bevestigd is. 'We hopen dat het niet klopt', voegt hij eraan toe. 'Laten we hopen dat dit de uitslag beïnvloedt. De wereld moet opstaan tegen FIFA corruptie.' In andere media doet Qatar de claims af als 'beschuldigingen'. 

Bij het omkoopschandaal zou een bedrag van 7,4 miljoen dollar gemoeid zijn. Omgerekend is dat 7,1 miljoen euro. Het is niet bekend welke spelers van Ecuador om zouden zijn gekocht.

Qatar speelt in de groepsfase van het WK in eigen land tegen Ecuador, Senegal en het Nederlands elftal. Het WK begint aanstaande zondag met de openingswedstrijd tussen Qatar en Ecuador. De wedstrijd begint om 17.00 uur Nederlandse tijd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie