Portugal reist met vertrouwen af richting Qatar na flitsende zege op Nigeria

17-11-2022 21:53 Laatste update: 22:34
15

Portugal heeft donderdagavond vertrouwen kunnen tanken in de uitzwaaiwedstrijd tegen Nigeria. Bruno Fernandes maakte twee doelpunten in het met 4-0 gewonnen duel. Joao Mario en Gonçalo Ramos waren de andere doelpuntenmakers. Cristiano Ronaldo zat niet bij de wedstrijdselectie.

Portugal begon met een ijzersterke opstelling aan het duel tegen de Nigerianen. De meest opvallende afwezige bij de ploeg van bondscoach Fernardo Santos was Ronaldo. De Portugese superster moest vanwege een buikgriep het duel laten schieten. Ploeggenoten Diogo Dalot en Fernandes begonnen wel in de basiself. In de aanval was er een basisplek voor Joao Félix en André Silva.

Al na negen minuten spelen was het voor de eerste keer raak aan de Portugese kant. Silva kreeg de bal met een goede actie bij Fernandes en de middenvelder van Manchester United maakte zijn eerste van de avond. Nigeria was in de openingsfase in geen velden of wegen te bekennen en dat was ook de verdienste van een magnifique spelend Portugal. Nog voor rust drukte de ploeg van bondscoach Santos dit uit in de 2-0. Wederom was het Fernandes die vanaf de strafschopstip de score mocht verdubbelen.

In de tweede helft kwam Nigeria iets meer in de wedstrijd, maar aan scoren kwamen de bezoekers niet meer toe. Sterker nog, in de slotfase kon Portugal de score nog ruim uitbreiden. Rui Patricio pakte in de 82e minuut nog een penalty van Nigeria, waarna het weer tijd was voor de thuisploeg. De 21-jarige Ramos mocht bij zijn debuut direct aanleggen voor de 3-0 en twee minuten later gaf hij ook de assist op de scorende Mario. Portugal kan door de 4-0 overwinning met vertrouwen uitkijken naar het eerste WK-duel, aankomende donderdag tegen Ghana.