Personele problemen bij Argentinië: twee aanvallers al voor WK naar huis

Personele problemen bij Argentinië: twee aanvallers al voor WK naar huis

17-11-2022 22:12 Laatste update: 22:34
29

Nicolas González (Fiorentina) en Joaquín Correa (Internazionale) hebben geblesseerd de Argentijnse WK-selectie moeten verlaten. Angel Correa van Atlético Madrid is tot nu toe alleen opgeroepen als vervanger voor de aanvallers. 

Zowel González als Correa liepen allebei een blessure op tijdens de trainingen voor het WK in Qatar. Argentinië speelt dinsdag de eerste wedstrijd van het eindtoernooi tegen Saudi-Arabië. Voornamelijk het gemis van González is een domper voor bondscoach Lionel Scaloni. De aanvaller is een van de weinige spelers in die linie die ook vanaf links uit de voeten kan. Correa scoorde nog een doelpunt in de laatste oefenwedstrijd van woensdag tegen de Verenigde Arabische Emiraten (0-5).

Bondscoach Scaloni zal naar verwachting nog een tweede vervanger oproepen voor de geblesseerden. De eerste vervanger is Angel Correa. De 27-jarige aanvaller heeft regelmatig een basisplaats bij het Atlético Madrid van Diego Simeone, maar hij werd tot ieders verbazing niet in de WK-selectie opgenomen. Tijdens het toernooi om de Copa America zat hij nog wel bij de selectie. Alejandro Garnacho zou mogelijk nog als tweede vervanger opgeroepen kunnen worden. De revelatie van Manchester United zat ook niet bij de definitieve selectie.