FC Groningen start zoektocht naar nieuwe trainer, namen Grim en Lukkien vallen

FC Groningen start zoektocht naar nieuwe trainer, namen Grim en Lukkien vallen

18-11-2022 12:00 Laatste update: 14:16
81

Tim van Duijn

FC Groningen is doorgeschakeld na het ontslag van Frank Wormuth en de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer gestart. Wie het wordt, is nog niet duidelijk, maar ondertussen is wel duidelijk dat Fred Grim en Dick Lukkien genoemd worden.

Groningen hoopt zo snel mogelijk een nieuwe hoofdtrainer voor de groep te hebben, maar beseft tegelijkertijd dat dat geen abc'tje is. De club maakt ondertussen wel vaart en de naam van Grim is gevallen. Club en trainer gaan met elkaar in gesprek, melden meerdere bronnen. Of Grim het ook gaat worden, moet worden afgewacht.

Wedden

Meer odds

De 57-jarige Grim stond voor het laatst aan het roer bij Willem ll, waar hij van juli 2021 tot begin maart van dit jaar hoofdtrainer was. Daarvoor werkte hij drie seizoenen met veel succes bij RKC Waalwijk. Grim was ook assistent bij Sparta en het Nederlands elftal, waar hij kort interim-bondscoach was. Ook werkte Grim bij Almere City en Jong Oranje.

Mede vanwege zijn verleden bij Groningen wordt ook FC Emmen-trainer Dick Lukkien genoemd. Lukkien heeft een aflopend contract bij Emmen en is in de zomer transfervrij. Groningen zou hem wel weg kunnen kopen, maar dan wil Emmen een zak geld zien. Rond PEC Zwolle-trainer Dick Schreuder speelt momenteel niets.

Groningen heeft tot 8 januari om op adem te komen voor het uitduel met Excelsior op het programma staat. De club kende een bewogen en teleurstellende eerste seizoenshelft en noteert na veertien wedstrijden een vijftiende plaats in de Eredivisie. Deze week werd bekend dat Wormuth per direct vertrokken is.