Enrique trekt duizenden kijkers op Twitch en wijst Oranje aan als kanshebber

Enrique trekt duizenden kijkers op Twitch en wijst Oranje aan als kanshebber

19-11-2022 09:33 Laatste update: 09:55
22

Luis Enrique heeft vrijdagavond tienduizenden kijkers getrokken bij zijn livestream op Twitch. De bondscoach van Spanje gebruikt het online platform om zo meer openheid te geven in aanloop naar het WK. De oefenmeester stond tijdens de uitzending ook stil bij de kansen van Oranje.

In totaal keken er ruim 150.000 mensen live mee op Twitch. Enrique, die dagen verwijderd is van zijn eerste WK-deelname ooit als bondscoach, nam eerst zelf het woord, alvorens hij de tijd nam om vragen van kijkers te beantwoorden. 

De oefenmeester kreeg de vraag of zijn eigen Spanje favoriet is voor de eindzege. Hij denkt zelf van niet. "Voor de zekerheid zou ik zeggen Brazilië en Argentinië." Enrique schat de huidige wereldkampioen ook hoger in dan zijn elftal. "Na Brazilië en Argentinië komt Frankrijk. Daarna komen Duitsland, Spanje, Nederland, Engeland en België."

Mocht Spanje er niet met de eindzege vandoor gaan, dan zal Enrique juichen voor een ander land. "Als wij niet winnen, wil ik dat Argentinië wint. Een speler als Lionel Messi moet met pensioen gaan met een wereldtitel. Al denk ik wel dat Messi het volgende WK ook nog kan spelen. En anders Uruguay vanwege Luís Suárez." Enrique werkte in het verleden met beide aanvaller samen bij FC Barcelona. Komende woensdag beginnen de Spanjaarden aan het WK in Qatar. Dan is Costa Rica de tegenstander. De andere landen in groep F zijn Marokko en Kroatië.