Frenkie de Jong lovend: 'Zó duidelijk, zó direct, weinig die het zo doen'

Frenkie de Jong lovend: 'Zó duidelijk, zó direct, weinig die het zo doen'

19-11-2022 14:28
15

Frenkie de Jong merkt dat er bij het Nederlands elftal anders gecommuniceerd wordt dan bij zijn club FC Barcelona. De aanwezigheid van bondscoach Louis van Gaal ligt daaraan ten grondslag.

Volgens De Jong is de manier waarop Van Gaal met diens speler omgaat niet alledaags. "Hij is zó duidelijk, zó direct", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Bij Barcelona worden we ook gewezen op dingen die niet goed gaan natuurlijk. Maar Van Gaal zegt het áltijd als je iets niet goed doet, of juist wel. Op trainingen ook, álles gebeurt op scherp. Je kunt geen moment verslappen, want dan krijg je het te horen."

"Dan zegt hij bijvoorbeeld tegen iemand: jij kunt niet zo goed opbouwen. Maar jij kunt wél heel goed de bal afpakken!", vervolgt de middenvelder lachend. "Er zijn maar weinig trainers die dat op zo'n manier doen. Die gewoon zeggen: Dit of dat doe je niet goed. Ja hoor, ook weleens tegen mij."

Onder meer Van Gaal sprak recent uit wereldkampioen te willen worden. De Jong schaart zich achter de woorden van de bondscoach. "Het zou ook gek zijn als je tevreden zou zijn met bijvoorbeeld de kwartfinale. We willen allemaal het hoogste. Als het aan ons ligt, zitten we hier nog bijna vijf weken."