Paniek bij Franse ploeg: Benzema opnieuw geblesseerd, mogelijk geen WK

Paniek bij Franse ploeg: Benzema opnieuw geblesseerd, mogelijk geen WK

19-11-2022 19:45
27

Een harde klap voor de Franse nationale ploeg: Karim Benzema is zaterdag voortijdig afgehaakt tijdens de training, nadat hij voor het eerst weer met de groep meetrainde. In de Franse media wordt gesuggereerd dat de Real Madrid-spits mogelijk het hele WK niet in actie kan komen.

Dat is een hard gelag voor Frankrijk. Net als Benzema trainde Raphaël Varane ook tot zaterdag apart van de groep. Zowel de aanvaller als Manchester United-verdediger sloten zaterdag weer aan bij de overige 24 spelers, al liep dat voor eerstgenoemde niet goed af. Benzema liep voortijdig van het veld en volgens RMC Sport heeft de Fransman zijn spierblessure verergert.

Het valt niet uit te sluiten dat Benzema het hele WK moet missen, klinkt het, al moet de precieze ernst van de blessure nog vastgesteld worden. Een vlekkeloze voorbereiding op het WK draaien Frankrijk en Didier Deschamps niet. De bondscoach zag voor de bekendmaking van zijn selectie Paul Pogba en N'Golo Kanté al geblesseerd afhaken, terwijl RB Leipzig-smaakmaker Christopher Nkunku vorige week ook een kwetsuur opliep en naar huis is.