'Ziyech gaf zijn leefgeld van Marokkaanse bond aan mensen die bijna niets hadden'

'Ziyech gaf zijn leefgeld van Marokkaanse bond aan mensen die bijna niets hadden'

19-11-2022 21:40
51

Hakim Ziyech is 'ongelofelijk' geliefd bij Marokko, vertelt vriend en oud-teamgenoot Karim El Ahmadi. De voormalig middenvelder stelt dat Ziyech meer gesloten lijkt dan dat hij eigenlijk is.

Na een flinke periode van afwezigheid is Ziyech weer helemaal terug bij het Marokkaanse elftal. Onder de nieuwe bondscoach hoopt de Chelsea-aanvaller te schitteren op het WK in Qatar. El Ahmadi vertelt tegenover de NOS over Ziyech. "Als je hem niet kent is hij misschien wat gesloten, maar dat verdwijnt snel. Ik heb bij Marokko nooit iemand iets negatiefs horen zeggen over Ziyech. Iedereen kon met hem door een deur."

"Als wij tijdens een interlandperiode wat leefgeld van de bond kregen, gaf hij dat direct aan degenen om het team heen die haast niets hadden, zoals de mensen die het materiaal verzorgden", gaat El Ahmadi verder. "Dat zijn dingen die je van buitenaf niet kunt zien: dan zie je hem alleen als hij een keer even geen zin in een interview heeft. Maar als je weet wat er binnenskamers gebeurt, kun je echt niks negatiefs over hem zeggen."

Ook bij de Marokkaanse fans is Ziyech nog altijd geliefd. "In Marokko is hij dan ook gewoon ongelofelijk geliefd. Ook omdat hij als een van de weinige spelers de kans had om bij Oranje een écht grote rol van betekenis te spelen, maar toch voor Marokko koos. Hij heeft een enorme impact op dit team."