Benzema reageert, Franse media zien vijf mogelijke vervangers voor Les Bleus

Benzema reageert, Franse media zien vijf mogelijke vervangers voor Les Bleus

20-11-2022 08:36
27

Karim Benzema heeft gereageerd op het nieuws dat hij het WK aan zich voorbij moet laten gaan. De Gouden Bal-winnaar kan door een spierblessure niet in actie komen tijdens het eindtoernooi in Qatar.

De Franse ster schrijft op Instagram dat hij zijn plek in de selectie van Les Bleus afstaat. Daarmee lijkt bondscoach Didier Deschamps spoedig een vervanger op te roepen. In de media worden Wissam Ben Yedder (AS Monaco), Moussa Diaby (Bayer Leverkusen), Martin Terrier (Stade Rennais), Anthony Martial (Manchester United en Thomas Lemar (Atlético Madrid) naar voren geschoven.

'In mijn leven heb ik nooit opgegeven, maar vanavond moet ik aan het team denken, zoals ik altijd heb gedaan', schreef Benzema richting zijn volgers. 'Daarom sta ik mijn plek in de selectie af aan iemand die onze ploeg kan helpen om goed te presteren op het WK. Dank jullie allemaal voor jullie steunbetuigingen', laat Benzema weten. Veel voetbalsterren steken de 34-jarige aanvaller een hart onder de riem, waaronder Luka Modric, Kylian Mbappé en Clarence Seedorf.

Deschamps leeft mee met Benzema. "Ik ben extreem verdrietig voor Karim, die van dit WK een belangrijk doel had gemaakt. Ondanks deze nieuwe klap voor het Franse team heb ik het volste vertrouwen in mijn groep. We zullen er alles aan doen om de immense uitdaging aan te gaan die ons te wachten staat", stelt de keuzeheer, die tot maandagavond de tijd heeft om een vervanger aan te wijzen.

Frankrijk wordt in aanloop naar het WK geplaagd door blessures. Onder anderen Paul Pogba, N’Golo Kanté, Presnel Kimpembe en Christopher Nkunku haakten al af bij de titelhouder, die het in groep D opneemt tegen Australië (22 november), Denemarken (26 november) en Tunesië (30 november).

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Karim Benzema (@karimbenzema)