Van Gaal bevestigt keepersnieuws niet en herhaalt: 'Nederland kan WK winnen'

Van Gaal bevestigt keepersnieuws niet en herhaalt: 'Nederland kan WK winnen'

20-11-2022 13:03 Laatste update: 16:05
38

Bondscoach Louis van Gaal wil niet bevestigen dat Andries Noppert voor Oranje het doel verdedigt op het WK in Qatar. Dat bericht kwam vlak voor de persconferentie naar buiten.

De Telegraaf en Voetbal International zijn er zeker van: Noppert gaat keepen. Van Gaal wilde niets bevestigen. "Ik weet het wel, jullie nog niet. Nee, ik ga het jullie niet vertellen. Ik geef nooit de opstelling prijs. Ik ben redelijk overtuigd van mijn keuze. Het zou slecht zijn als dat anders was", zegt Van Gaal op de persconferentie.

Veel vraagtekens heeft Van Gaal wat betreft zijn opstelling verder niet gehad. "Natuurlijk zijn er vraagtekens, maar de keuzes zijn hetzelfde gebleven. Ik heb het er niet zo moeilijk mee gehad. Natuurlijk kijk ik ook naar de tegenstander en dan stel ik de spelers op die daar het beste tegen kunnen spelen. Het is niet zo dat ik een vast elftal heb."

Of het WK in Qatar het laatste kunstje van Van Gaal is? "Ik denk het wel, maar je weet het nooit. Deze job heb ik aanvaard omdat er niemand anders beschikbaar was op dat moment. Althans, dat is mijn mening. Daarom heb ik het gedaan. Het was vijf jaar nadat ik vertrokken was bij Manchester United, dat zegt genoeg."

"De verwachtingen? Ik geloof in deze spelersgroep. Wij zijn in mijn ogen met een mindere spelersgroep derde geworden in 2014. Met deze groep verwacht ik meer, maar dat is ook afhankelijk van technisch en tactisch vermogen en een beetje geluk. Dat je op de juiste momenten scoort, bijvoorbeeld. Ik denk dat we kampioen kunnen worden, maar er zijn teams die in mijn ogen van een hoger niveau zijn dan wij. Het gaat erom hoe het team daarmee omgaat. Ik denk dat ik daar een voorsprong kan halen. Dus ik zeg: wij kunnen kampioen worden. Of we het worden is een tweede, maar we kunnen het wel."