Van Dijk maakt zich op voor eerste eindronde: 'Echt een mijlpaal voor mij'

Van Dijk maakt zich op voor eerste eindronde: 'Echt een mijlpaal voor mij'

20-11-2022 20:40 Laatste update: 21:07
7

Virgil van Dijk kan niet wachten tot hij zijn debuut mag maken voor Oranje op een eindronde. De verdediger speelde al 49 interlands en is alweer een tijdje aanvoerder, maar van een wedstrijd op een WK of EK kwam het nog niet voor de speler van Liverpool.

"In deze fase heb je vooral heel veel zin om te beginnen", reageert Van Dijk als de NOS hem vraagt naar de zenuwen. "Toen ik heel jong was ben ik voetballer geworden omdat ik het vooral echt heel leuk vind. Uiteindelijk wil je dan op het allerhoogste niveau spelen en ik denk dat dit wel een echte mijlpaal is voor mij. Ik kan niet wachten om die jongens te leiden en heb die momenten al heel vaak voor me gezien."

Bondscoach Louis van Gaal liet er in aanloop van het toernooi al geen gras overgroeien. Hij denkt dat Oranje een goede kans heeft om wereldkampioen te worden. Ook aanvoerder Van Dijk ziet zeker kansen. "We hebben gewoon echt een goede groep jongens. Een goede mix van ervaring en talent. Alleen op een eindtoernooi heb je ook altijd dingen als geluk nodig en je moet hopen dat je weinig blessures krijgt."

Uiteindelijk denkt Van Dijk dat er een hoop is gebaat bij de wedstrijd van maandag. "Als je die wedstrijd tegen Senegal wint dan krijg je een enorme boost voor de rest van het toernooi. Dat is echt heel belangrijk."