Danny Blind zei niets tegen zoon Daley: 'Daarna nog meer respect voor Van Gaal'

Danny Blind zei niets tegen zoon Daley: 'Daarna nog meer respect voor Van Gaal'

21-11-2022 08:18
41

Het nieuws dat Louis van Gaal met prostaatkanker kampt kwam hard binnen bij Daley Blind. De routinier van Ajax en Oranje kreeg alleen maar meer respect voor de bondscoach, die zijn ziekte lang verborgen hield voor zijn spelers.

Van Gaal maakte in april bekend dat hij prostaatkanker heeft. "Een moeilijk en heftig moment voor me", reageert Blind in De Telegraaf. "Dat hij ons niets liet weten tijdens het trainingskamp en ’s nachts naar het ziekenhuis ging, zorgde voor nog meer respect van mijn kant. Dat hij zo sterk wilde blijven om ons teamproces niet te verstoren."

Danny Blind, de vader van Daley en assistent van Van Gaal, was al langer op de hoogte, maar vertelde het zijn zoon niet. "Daarna hebben wij – de bondscoach en ik – wel contact met elkaar gehad over onze gezondheidsproblemen. Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam en weet dat het kan wat ik doe. Omdat ik voor elke training en wedstrijd medicijnen slik, word ik nog wel bijna iedere dag met mijn hart geconfronteerd."

Volgens Daley Blind is Van Gaal de beste bondscoach die hij heeft gehad. "Ja, maar samen met mijn vader", benadrukt de Ajacied tegen Voetbal International. "Hij is de beste personal trainer die ik me kon wensen", zegt hij over zijn vader. "Ik heb zo véél van hem geleerd, niet alleen over voetbal, ook qua levenslessen. Door hem ben ik de voetballer die ik nu ben en dat staat los van de periode die we onder hem hadden bij Oranje. Maar als ik kijk naar de ontwikkeling van een team, de groepsprocessen, dan is Van Gaal de beste die ik heb gehad."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie