Van Dijk wijst Oranje-steunpilaren aan: 'Hopelijk kan hij ons inspireren'

Van Dijk wijst Oranje-steunpilaren aan: 'Hopelijk kan hij ons inspireren'

21-11-2022 14:44
21

Virgil van Dijk verwacht dat Jurriën Timber tijdens het WK definitief zijn naam gaat vestigen op het internationale podium. Dat laat de Oranje-aanvoerder weten in een interview met de FIFA.

Van Dijk krijgt de vraag welke 'nog niet zo bekende Nederlander gaat schitteren op het WK'. "Ik denk niet dat Jurriën Timber over de hele wereld al bekend is, maar ik weet zeker dat dat tijdens het WK gaat veranderen", reageert de 49-voudig international."Hij is een fantastische speler, een uitstekende verdediger. Jurriën zal tijdens dit WK veel bekijks trekken."

De timing van de uitspraken van Van Dijk zijn wat ongelukkig. De Telegraaf meldde maandagmiddag dat Timber zijn basisplaats kwijtraakt aan Matthijs de Ligt voor de eerste WK-wedstrijd tegen Senegal.

Van Dijk wijst in hetzelfde interview Memphis Depay en Frenkie de Jong aan als de bepalende spelers van Oranje. "Ik denk dat Frenkie één van de beste middenvelders van de wereld is. Hij is uitstekend met de bal, maar hij werkt ook heel hard en heeft een enorm uithoudingsvermogen. Hopelijk is hij in Qatar op zijn best en kan hij ons inspireren tot mooie resultaten."

"Memphis is erg belangrijk vanwege de goals die hij maakt, de assists die hij geeft, zijn vermogen om de bal vast te houden, de manier waarop hij contact maakt met de spelers om hem heen en al het harde werk dat hij erin steekt. Daarnaast is hij ook naast het veld een belangrijke factor. Door zijn persoonlijkheid kijken andere spelers tegen hem op en ze luisteren naar hem", besluit Van Dijk.