Van Gaal over 'vaardige Gakpo' en spanning bij spelers: 'Heeft niet geholpen'

Van Gaal over 'vaardige Gakpo' en spanning bij spelers: 'Heeft niet geholpen'

21-11-2022 20:37 Laatste update: 22:09
39

Louis van Gaal is erg te spreken over Cody Gakpo, die tegen Senegal na 84 minuten met een kopbal de ban brak. Volgens de bondscoach heeft hij een specifiek wapen in zijn arsenaal, waarmee hij veel toevoegt aan Oranje. De bondscoach was niet alleen lyrisch, en zag dat de wedstrijdspanning behoorlijk van invloed was.  

Na afloop van de overwinning ging het in de studio van de NOS uitgebreid over Andries Noppert en Cody Gakpo. Laatstgenoemde maakte veel indruk op Van Gaal. "Ik denk dat Cody Gakpo bepalend was. Ik liet hem staan omdat hij doelpunten kan maken. Hij is behendig en vaardig en kan ook de spits spelen, dat kon je zien bij die goal. In de eerste helft zag je ook dat hij de snelheid heeft om de verdediger van Senegal eruit te lopen."

Wie minder sterk oogde, was Matthijs de Ligt. De vervanger van Jurriën Timber had het moeilijk met zijn directe tegenstander en speelde lange tijd met geel op zak. Van Gaal hield het vertrouwen in de verdediger. "Hij stond erin vanwege zijn fysieke kracht en kopkracht. Een gele kaart wil niet zeggen dat een ervaren speler als De Ligt dan meteen een tweede gele kaart pakt."

Spanning
Van Gaal verwacht dat Oranje na maandagavond alleen nog maar stappen vooruit gaat zetten. "Ik denk dat het alleen maar beter kan gaan. Ik denk dat er duidelijk wat spanning bij de spelers was. In 2014 liet ik voor de wedstrijd tegen Spanje (5-1 winst) de spelersvrouwen op de wedstrijddag nog naar het hotel gekomen. Nu zijn we met de selectie even naar het strand gegaan om koffie te drinken, om zo de spanning eraf te halen, maar dat is niet helemaal gelukt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie