Belangrijke invaller Klaassen kreeg tikken te verduren: 'Op mijn voet en wang'

Belangrijke invaller Klaassen kreeg tikken te verduren: 'Op mijn voet en wang'

21-11-2022 20:58 Laatste update: 23:08
50

Invaller Davy Klaassen tekende maandag tegen Senegal voor de allesbeslissende 0-2. De middenvelder van Ajax, die in de slotfase twee keer behoorlijk hard werd aangepakt, was voorafgaand aan het duel niet op de hoogte van een eventuele invalbeurt. 

"Ik wist niet dat ik erin kwam, maar ik reken er altijd op. Dat zijn ook de momenten dat je er in wil komen, op de momenten dat het belangrijk is”, aldus Klaassen in gesprek met Voetbal International

Voor zijn treffer kreeg Klaassen een aantal behoorlijke overtredingen te verduren. Dat leverde Senegal twee gele kaarten op. "Op mijn voet en mijn wang. Gelukkig stond het toen al 0-1, maar ik ben er goed uitgekomen. We wisten dat het fysiek zou worden, daar staan ze bekend om. Daarom is het ook een lastige tegenstander."

Waar bondscoach Louis van Gaal na afloop aangaf dat hij bij zichzelf en bij de spelers de hele dag door spanning voelde, geldt dat niet voor Klaassen. "Juist vertrouwen. Ik denk dat deze wedstrijd ook bevestigt dat als we niet goed spelen, we relatief weinig weggeven en ook altijd wel scoren."