'Ik schrok van De Ligt, bij De Jong neigde ik een hele tijd naar het cijfer 5'

'Ik schrok van De Ligt, bij De Jong neigde ik een hele tijd naar het cijfer 5'

22-11-2022 07:58
56

Matthijs de Ligt krijgt van Ben Wijnstekers, in de jaren 80 aanvoerder van het Nederlands elftal, het laagste cijfer van alle Oranje-internationals. De verdediger kreeg tegen Senegal (0-2) de voorkeur boven Jurriën Timber, maar liet geen goede indruk achter.

De Ligt krijgt een 5,5 van Wijnstekers, die verder alleen Vincent Janssen zo'n lage beoordeling gaf. "Laten we blij zijn dat hij in de tweede helft niet liet blijken dat hij last had van al zijn fouten in de eerste helft. Dan zie je dat je een speler op een hele wedstrijd moet beoordelen", begint de oud-Feyenoorder positief in De Telegraaf.

"Waar ik bij Matthijs van schrok, is dat hij bij Bayern München zo'n goede speler is en normaal zo kan imponeren, maar dat juist hij zo slordig was en alle overtuiging in zijn spel miste. Zelfs in zijn tackles, die doorgaans geweldig zijn, was hij slordig. Al zal er bij hem ook een beetje spanning op hebben gezeten omdat hij lang dacht niet te gaan spelen."

Frenkie
Wijnstekers is lovend over Frenkie de Jong, die doorslaggevend was met zijn assist op Cody Gakpo. De middenvelder krijgt een 6,5. "Typisch Frenkie, toch weer bepalend. Een hele tijd neig je naar het cijfer 5 voor hem. Een uur lang was het veel lopen en veel balverlies. Maar opeens komt hij weer met zo'n briljante pass waar de eerste goal uit voortkomt. Dan ga ik hem meteen anders beoordelen."