'Van Gaal kan hem niet meer opstellen in de tweede wedstrijd van Oranje'

'Van Gaal kan hem niet meer opstellen in de tweede wedstrijd van Oranje'

22-11-2022 12:35 Laatste update: 13:44
56

De kop is eraf: Oranje is het WK begonnen met een driepunter tegen Senegal. In de nieuwste aflevering van JUICHEN! worden onder meer de tops en flops na de roestige WK-start besproken.

Cody Gakpo zorgde voor de verlossende 0-1, Frenkie de Jong dicteerde het spel en gaf de assist en Andries Noppert maakte indruk bij zijn Oranje-debuut. De drie internationals worden aangewezen als beste spelers op het veld in Doha. "Stel je een Oranje voor waarin Frenkie de Jong niet meedoet. Wat blijft er dan over? Zonder hem had Oranje een heel groot probleem gehad."

De invalbeurt van Memphis Depay was ook cruciaal. "Dat gaat heel belangrijk zijn voor de rest van het WK. Als het Nederlands elftal kans wil maken op de wereldtitel, dan is hij echt nodig. Vincent Janssen is een prima spits, maar niet om ver mee te komen in Qatar. Hij is van het niveau achtste finale. Daar win je het WK niet mee."

Matthijs de Ligt speelde een moeizame wedstrijd. "De Ligt was een ongeleid projectiel", klinkt het. "Het deed met terugdenken aan zijn start bij Juventus. Het was alleen nog wachten op een handsbal, dan had hij de hele bingokaart afgevinkt." De Ligt en Oranje lijkt sowieso niet de beste match na alles wat er eerder al is gebeurd. "Het zorgt voor Clarence Seedorf-vibes... Van Gaal kan hem niet meer opstellen in de tweede wedstrijd."

Ook Steven Bergwijn viel tegen. "Bergwijn heeft z'n Ajax-vorm omwikkeld met bubbeltjesplastic, in zijn koffer gestopt en uitgepakt tegen Senegal. Het was niet best. Maar hij zal - hopelijk - beter gaan spelen met Memphis naast zich."