'Zwaarste klap ooit' voor Argentinië: 'Een stomp die heel lang zal nadreunen'

22-11-2022 14:55
54

In Argentinië komt de nederlaag tegen Saudi-Arabië (1-2) keihard aan. Wat het WK van Lionel Messi moet worden, begint met een keiharde klap voor de Zuid-Amerikanen.

Via een benutte penalty van Messi kwam Argentinië al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Vlak na rust sloeg Saudi-Arabië twee keer toe en die tegenslag kwamen de Argentijnen niet meer te boven. 'Ongelooflijk', luidt de kop van Olé. 'Een stomp. Tegen de muur. Eentje die lang zal nadreunen. Argentinië verloor veel meer dan één wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Het vergat de eigen spelprincipes te hanteren.'

'Deze klap moet dienen als wekker', concludeert het medium, dat bijval krijgt van La Nación. 'Het team en de aanvoerder stonden nooit op na de tegendoelpunten', uit de krant kritiek op vooral Messi. Ook zijn er complimenten voor de tegenstander. 'Niemand dacht dat ze zo'n risico zouden nemen tegen Argentinië. Misschien was de ploeg verbaasd dat Saudi-Arabië zijn aanpak niet veranderde. Deze wedstrijd moet worden gerekend tot een van de zwaarste klappen die de nationale ploeg in de geschiedenis van het WK heeft gekregen.'

TyC Sports kopt met 'Historische nederlaag'. 'De tweede helft begon op de slechtst mogelijke manier. Saudie-Arabië draaide de score om en gooide daarmee een emmer koud water over Argentinië. Aanspraak maken op de gelijkmaker lukte niet meer, waardoor er een daverende nederlaag wordt geleden bij het WK-debuut van Lionel Scaloni.'