Groot nieuws uit Manchester: United breekt per direct met Cristiano Ronaldo

Groot nieuws uit Manchester: United breekt per direct met Cristiano Ronaldo

22-11-2022 18:36 Laatste update: 18:41
175

Cristiano Ronaldo vertrekt per direct bij Manchester United. Dat heeft de Premier League-grootmacht dinsdagavond bekendgemaakt.

Ronaldo maakte zich onmogelijk op Old Trafford met zijn explosieve interview bij Piers Morgan. De Portugese ster uitte meerdere beschuldigingen aan het adres van United. Zo voelde de aanvaller zich buitengewerkt, toonde de clubleiding geen empathie nadat zijn pasgeboren zoontje overleed in april en zou de familie Glazer niets om de club geven. Ook Erik ten Hag kreeg een veeg uit de pan: Ronaldo liet weten geen respect te hebben voor de Nederlandse manager.

In een kort statement heeft United nu bekendgemaakt dat per direct afscheid wordt genomen van Ronaldo. De 37-jarige aanvaller is momenteel in Qatar, waar voor Portugal donderdag het WK begint met een wedstrijd tegen Ghana. Na het toernooi hoeft Ronaldo zich dus niet meer in Manchester te melden. Hij had nog een contract tot het einde van het seizoen. Nu is in onderling overleg besloten de verbintenis te verscheuren.

Ronaldo kan nu transfervrij op zoek naar een nieuwe club. 'Iedereen bij United blijft gefocust op het teamproces onder Erik ten Hag en blijft samenwerken om succesvol te zijn op het veld', zo schrijft United in de korte verklaring.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie