LIVE-discussie: Frankijk begint met oudste speler ooit aan duel tegen Australië

LIVE-discussie: Frankijk begint met oudste speler ooit aan duel tegen Australië

22-11-2022 19:25 Laatste update: 19:55
39

Frankrijk begint zonder grote verrassingen aan het duel tegen Australië dinsdagavond. Door de 0-0 bij Denemarken - Tunesië kunnen de Fransen en de Australiërs de koppositie in Poule D overnemen bij een driepunter. Bondscoach Didier Deschamps start in ieder geval met sterspeler Kylian Mbappé.

Hugo Lloris start als captain onder de lat in de openingswedstrijd van de regerend Wereldkampioen. Lucas Hernández krijgt op linksback de voorkeur boven zijn broer Theo. In het centrum starten Dayot Upamecano en Ibrahim Konate, die twee kennen elkaar uit hun tijd bij RB Leipzig en hebben bij elkaar nog maar tien interlands voor Frankrijk. Raphaël Varane is dus niet fit genoeg om aan de aftrap te beginnen en ook revelatie William Saliba begint vanaf de bank. Op rechtsback is Benjamin Pavard de onbetwiste nummer één, ondanks dat hij bij zijn club Bayern München weinig speeltijd krijgt.

Op het middenveld vervangen Adrien Rabiot en Aurélien Tchouaméni de geblesseerde N’Golo Kanté en Paul Pogba. Antoine Griezmann start als meest aanvallende middenvelder. In de aanval kiest Deschamps voor Mbappé vanaf links, Ousmane Dembélé vanaf rechts en vanuit het midden Olivier Giroud. De 36-jarige aanvalsleider van AC Milan wordt hiermee de oudste Franse speler ooit op een WK.

Australië begint met aanvoerder Mathew Ryan op doel. De doelman van FC Kopenhagen is al lange tijd een vaste waarde bij bondscoach Graham Arnold. Danny Vukovic begint daardoor op de bank. Hij heeft dan weer een verleden als doelman bij NEC. Ook Ajdin Hrustic (ex-FC Groningen) begint als wisselspeler.

Opstellingen:

Frankrijk: Lloris; Pavard, Upamecano, Konaté, Lucas Hernández; Rabiot, Tchouaméni; Mbappé, Griezmann, Dembélé, Giroud
Australië: Ryan, Behich, Rowels, Souttar, Atkinson, Irvine, Mooy, McGree, Goodwin, Duke, Leckie