'Karsdorp meldt zich met psychische problemen af bij Roma: rechtszaak dreigt'

'Karsdorp meldt zich met psychische problemen af bij Roma: rechtszaak dreigt'

22-11-2022 21:15 Laatste update: 22:20
67

Rick Karsdorp stevent af op een vervelend einde van zijn tijd bij AS Roma. De 27-jarige rechtsback heeft zich afgemeld voor het trainingskamp van de Italiaanse club in Japan. Hij voert psychische problemen op als de reden, meldt Gianluca di Marzio.

Karsdorp verblijft momenteel met zijn gezin in Nederland. Hij wacht daar af wat er gebeuren gaat, nadat hij vorige week een ongekende veeg uit de pan kreeg van trainer José Mourinho. De Nederlander verzaakte in de ogen van de Portugese trainer tijdens het gelijkspel met Sassuolo (1-1). Mourinho sprak zelfs van 'verraad', zonder overigens de naam van Karsdorp te noemen. "Ik heb tegen de speler gezegd dat hij in januari een ander team mag gaan zoeken."

Toen boze Roma-fans ook nog bij hem voor de deur stonden, was de maat vol voor Karsdorp. De voormalig Feyenoord-speler had zich zondag weer op de club moeten melden, maar liet verstek gaan. Ook maandag en dinsdag kwam hij niet opdagen. Volgens Di Marzio liet Karsdorp weten dat hij door psychische problemen niet in staat is om weer aan te sluiten bij I Giallorossi. De medische verklaring zou zelfs ondertekend zijn door een arts.

Na overleg met zijn advocaten denkt Karsdorp een sterke zaak te hebben, maar Roma ziet dat anders. De Romeinen willen dat de drievoudig Oranje-international zich laat onderzoeken door de artsen van de club, maar hij lijkt dat niet van plan. Daarmee dreigt zelfs een rechtszaak tussen beide partijen.

Volgens Italiaanse media staat Karsdorp ondertussen in de belangstelling van Juventus.