Familie Glazer bekijkt strategische alternatieven en zet Manchester United te koop

Familie Glazer bekijkt strategische alternatieven en zet Manchester United te koop

22-11-2022 22:58
77

Manchester United heeft laten weten dat de huidige eigenaren een verkoop van de club ambiëren. De familie Glazer is al een aantal jaar eigenaar van de club, maar zij zijn vaak ook het mikpunt van kritiek. Manchester United heeft nu aangegeven dat de club op zoek gaat naar nieuwe innovaties voor het langetermijnsucces van de club.

"De kracht van Manchester United ligt bij onze grote groep loyale fans en volgers van over de hele wereld", vertellen bestuurders Avram en Joel Glazer op de site van de club. "Terwijl we op zoek blijven naar het verlengen van in het verleden behaald succes, gaan we nu ook op zoek naar andere strategische alternatieven. Wij zullen alle opties in overweging nemen, waarin we onze fans het best kunnen dienen en waarbij we de kansen op succes vergroten. Tot die tijd zullen wij volledig gefocust blijven op datgene wat het beste is voor onze supporters en andere aandeelhouders."

De club geeft ook aan dat er geen verdere updates naar buiten zullen komen, totdat de familie Glazer een geschikte koper heeft gevonden en de transactie is afgerond. De familie die nu aan het hoofd staat kreeg de afgelopen jaren veel kritiek over zich heen, omdat het ze meer om het financiële aspect van de club zou gaan. Het nieuws werd bekend nadat Cristiano Ronaldo en Manchester United dinsdag besloten uit elkaar te gaan.