Oranje krijgt waarschuwing na Saudi-stunt: 'Niet de laatste WK-verrassing'

Oranje krijgt waarschuwing na Saudi-stunt: 'Niet de laatste WK-verrassing'

23-11-2022 07:01
46

Hernán Galíndez, doelman van Ecuador, waarschuwt het Nederlands elftal voor de onderlinge confrontatie van aanstaande vrijdag. De Zuid-Amerikanen willen stunten en hebben het voorbeeld van Saudi-Arabië tegen Argentinië (1-2) gezien.

Net als Oranje won Ecuador zijn eerste WK-wedstrijd, met 0-2 van Qatar. "Ondanks de zege van Nederland, waren ze aan elkaar gewaagd. Er zijn zeker manieren om Nederland pijn te doen", zegt Galíndez op een persconferentie in aanloop naar de tweede groepswedstrijd. De sensationele zege van Saud-Arabië heeft Ecuador geïnspireerd. "Argentinië was gedurende drie jaar 36 interlands op rij ongeslagen. In het voetbal heb je geen garanties."

"Wij speelden eind maart nog 1-1 tegen Argentinië. Toen hadden we eigenlijk moeten winnen", vervolgt Galíndez. "Maar ik denk dat de nederlaag van Argentinië niet de laatste verrassing van dit WK zal blijken." De doelman van het Ecuadoriaanse SD Aucas kijkt uit naar het duel met Oranje. "Het zal een zware wedstrijd worden, maar ik verwacht dat Nederland ons respectvol benadert. We hebben nog twee duels de kans om naar de achtste finales te gaan."